KONTAKT

Programska knjižnica za izdelavo slike QR

upnSlikaQR.dll – programska knjižnica za izdelavo slike QR

upnSlikaQR je programska knjižnica (.NET class library), ki izdela sliko QR v skladu z zahtevami tehničnega standarda ZBS UPN QR. Namenjena je integraciji v programske rešitve v .NET okolju, ki izpisujejo obrazce UPN QR. Izdelana je v programskem jeziku C# in vsebuje izvlečke iz odprto kodne rešitve zxing.

Uporaba

Knjižnico vključimo v projekt Project->References->Add reference->Browse in izberemo lokacijo upnSlikaQR.dll. V Namespace big.IN izberemo razred upnSlikaQR in mu posredujemo podatke iz katerih pripravi sliko tipa Bitmap. Posredovani podatki morajo biti pripravljeni po zahtevah standarda in jih knjižnica ne preverja. Primer uporabe v programskem jeziku C#:

big.IN.upnSlikaQR cSlikaQR = new big.IN.upnSlikaQR(AktivacijskaKoda);           
Bitmap bmpSlikaQR = null;
cSlikaQR.IzdelajSliko(VsebinaQR, out bmpSlikaQR))
// v bmpSlikaQR je pripravljena slika velikosti 770 x 770 pix

Testiranje

Knjižnica za delo potrebuje aktivacijsko kodo, ki jo pridobite z nakupom ustrezne licence. Za potrebe testiranja v aktivacijsko kodo vpišite besedilo “test”. Programska knjižnica bo delovala pravilno, vendar bo spremenila prvi znak vsebine v “?”, zato vsebina izdelane slike ne bo skladna s standardom ZBS UPN QR.

Prenos upnSlikaQR (1.1.16)

Po potrditvi pogojev uporabe lahko prenesete upnSlikaQR.zip, v kateri se nahajajo upnSlikaQR.dll za .NET 2.0, 3.5 in 4.5, prevedeni za AnyCPU, x86 in x64, primer uporabe v programskem jeziku C# in kratka navodila.

Za dostop do knjižnice, se morate strinjati s pogoji uporabe.

Nakup

Zahtevo za predračun s tipom licence in vašimi podatki (ime podjetja, naslov, MŠ, DŠ in izjava o DDV) oddajte na naslov inadvertising@siol.net. Po plačilu predračuna boste prejeli račun in aktivacijsko kodo.

Cena licence INTERNAL za uporabo knjižnice upnSlikaQR.dll v programih, ki so namenjeni uporabi znotraj podjetja znaša 299,00 EUR + DDV in vključuje neomejeno število licenc za uporabo v lastnih programih ter internih strežniških ali spletnih storitvah.

Cena licence EXTERNAL za uporabo knjižnice upnSlikaQR.dll v programih, ki so namenjeni nadaljnji prodaji, znaša 1.799,00 EUR + DDV in vključuje neomejeno število licenc za uporabo v lastnih programih in programih za nadaljnjo prodajo ali uporabo v lastnih in javnih strežniških ali spletnih storitvah.

Na podlagi odločitve, ki jo je sprejel odbor za plačilni promet pri Združenju bank Slovenije (Dopis št. 215/2022-bt), Center za preverjanje pravilnosti QR-kode na obrazcu UPN QR kot tudi pravilnosti tiska obrazcev UPN QR, ne deluje več.
Za dodatna pojasnila se obrnite na Združenje bank Slovenije.
ZAPRI